Finalizate

Mai multe la un loc, cumva parca nu mai am timp de nimic.

Nonconformiste

Trei cutite, modelele nu sunt noi, am mai facut genul acesta de cutite, dar acum mi s-a facut dor de ele. Sunt printre cele mai ergonomice lame pe care le realizez. Materialul folosit e otel-carbon suedez de 2,5 mm grosime cu manere din acril, corian si lemn stabilizat. Niturile decorative sunt create de Emil Buzila.

Sgian dubh

Un nou cutit inspirat de sgian dubh-ul traditional scotian care se poarta la ciorap. Lama e realizata din otel VG10 san mai de 3 mm grosime, cu 67 de straturi, iar manerul e nod de plop stabilizat de maestrul Ionut Dutu. Teaca e realizata din piele tabacita vegetal.

Toporisca

O toporisca de padure, de cioplit, de drumetii. Totul a pornit de la un cap de topor german vintage, Schultz Marke de 600 grame, vechi de peste 50 de ani, pe care l-am modificat in stil viking si i-am atasat o coada de topor pe care am modelat-o si am incrustat-o in aceeasi linie. Toporisca are 33 cm lungime.

Toporisca integrala

O toporisca de inspiratie vikinga din otel-carbon suedez, cu plasele din cumaru, un lemn cunoscut si sub denumirea de tec brazilian, folosit in general pentru terase sau podeaua vaselor pentru densitate si rezistenta la umiditate. Lungimea totala e de 35 cm, iar grosimea lamei integrale e de 4 mm. Un instrument care se poate folosi la cioplit, taiat, dar si pe post de cutit.

Bricege

Doua bricege minimaliste, mecanism prin frictiune. Lama e realizata din otel inoxidabil VG 10 san mai cu 64 de straturi, iar manerul e G 10. Are pin decorativ de 4 mm si nituri de alama. Partea de jos e realizata din material fluorescent. Lungimea totala deschis e de 23, 5 cm, cu lama de 9,5 cm. Teaca…piele tabacita vegetal.

De cioplit, de purtat la gat

Doua cutitase diferite, pentru sarcini diferite. Un cutit de cioplit cu lama din suminagashi PM si maner de mesteacan cret si un cutit al fierarului de purtat la gat in drumetii, forjat din otel de damasc.

Inoxidabil

Un cutit de bucatarie premium, cu lama din otel inoxidabil X45 si maner din corn de bivol african, cu insertie de piatra semipretioasa si inele din fibra vulcanizata. Lungimea totala a cutitului e de 33, cu lama de 21 cm si grosime de 2,5 mm.

Sgian dubh

Fac ce fac si ma intorc la genul acesta de cutite, sgian dubh, care se purtau traditional la ciorap de catre scotieni. E realizat din otel de damasc 1095\15N20, cu maner din corn de bivol african si pietre reconstituite semipretioase de tucoaz. Teaca e piele tabacita vegetal.

De bucatarie

Un cutit de bucatarie cu origini japoneze si romanesti. Lungimea totala e de 35 cm, cu lama de 21 cm si grosime de 2,5 mm. Lama e realizata din otel inoxidabil X50CrMoV15. Manerul e lemn de corn incrustat, bolster din corn de bivol african, fibra vulcanizata si piatra reconstituita turcoaz.