Teci

Le-am facut si teci la coloratele astea.

Zi de teci

De trei zile fac teci. Unele simple, altele mai complexe. Na.

Scotian

Inca un Sgian dubh, un pumnal scotian de purtat la ciorap…sau in geanta, sau in rucsac. Lama e realizata din otel AEB-L inoxidabil de 3 mm grosime, cu finish stonewashed, iar manerul e din buba de artar stabilizata marca Dutu. Nitul decorativ de 4 mm e de la prietenul Emil Buzila. Urmeaza teaca.

Delicat

Un cutit dupa a carui forma tanjeam demult. Iaca, l-am facut, acum nu mai tanjesc. Otel-carbon suedez si plasele din corian. Pinii decorativi sunt de la prietenul meu Emil Buzila. Un lucru e sigur insa; am ramas in urma cu tecile.

15 ani

Au trecut cinci ani de cand am inceput blogul si aproape 15 ani de cand functioneaza acest site. Imi aduc aminte perfect prima postare, o sedinta de cioplit linguri cu fratele meu Edi si nepoata mea Janice. Dupa zece ani, inca imi face aceeasi placere, daca nu mai mare, sa creez alaturi de fratele meu.

Posted by HW knives on Samstag, 5. August 2017

Finalizate

Mai multe la un loc, cumva parca nu mai am timp de nimic.

Nonconformiste

Trei cutite, modelele nu sunt noi, am mai facut genul acesta de cutite, dar acum mi s-a facut dor de ele. Sunt printre cele mai ergonomice lame pe care le realizez. Materialul folosit e otel-carbon suedez de 2,5 mm grosime cu manere din acril, corian si lemn stabilizat. Niturile decorative sunt create de Emil Buzila.

Sgian dubh

Un nou cutit inspirat de sgian dubh-ul traditional scotian care se poarta la ciorap. Lama e realizata din otel VG10 san mai de 3 mm grosime, cu 67 de straturi, iar manerul e nod de plop stabilizat de maestrul Ionut Dutu. Teaca e realizata din piele tabacita vegetal.

Toporisca

O toporisca de padure, de cioplit, de drumetii. Totul a pornit de la un cap de topor german vintage, Schultz Marke de 600 grame, vechi de peste 50 de ani, pe care l-am modificat in stil viking si i-am atasat o coada de topor pe care am modelat-o si am incrustat-o in aceeasi linie. Toporisca are 33 cm lungime.

Toporisca integrala

O toporisca de inspiratie vikinga din otel-carbon suedez, cu plasele din cumaru, un lemn cunoscut si sub denumirea de tec brazilian, folosit in general pentru terase sau podeaua vaselor pentru densitate si rezistenta la umiditate. Lungimea totala e de 35 cm, iar grosimea lamei integrale e de 4 mm. Un instrument care se poate folosi la cioplit, taiat, dar si pe post de cutit.