Ars mundi

Un craniu cioplit in corn de cerb, ars, invechit, antichizat.

Arin

Mai multe fotografii cu craniul sculptat in nod de arin.

Stramos

Sa fie vreo cinci ani de cand am cules buba asta de arin din Sibiu intr-o iarna, impreuna cu fratele meu. De atunci tot zace pe terasa. Nu cred ca am cioplit niciodata un lemn asa dens si dur. Jur ca e mai dur ca abanosul, nu stiu cum Dumnezeu! Textura e grozava, in schimb, apropiata de a osului, iar culoarea foarte potrivita pentru un craniu. Unul mai mare de data aceasta, inspirat de craniile elongate, de craniul unui extraterestru.

Terminate

Doua cranii noi, unul din corn de cerb, celalalt din corn de ren.

Gata si tecile

O fi toamna de vina, sau varsta, dar tot mai lent lucrez. In sfarsit am reusit sa finalizez si tecile pentru cutitele acestea. Toate sunt realizate din piele tabacita vegetal din Italia.

Kiridashi

Un kiridashi din otel inoxidabil pulbere metalurgica RWL 34

Craniu, lant

Un nou craniu sculptat in corn de cerb, montat pe lant de culoare neagra.

Miniaturi

Periplul in zona coarnelor, a craniilor si a lucrurilor stranii continua.

Capul unei pisici moarte

Un înţelept Zen este întrebat de ucenicul său: Care este cel mai valoros lucru din lume. Înţeleptul tace o clipă după care răspunde: capul unei pisici moarte. Dar de ce capul unei pisici moarte este cel mai valoros lucru din lume? întreabă din nou studentul? Înţeleptul răspunde: pentru că nimeni nu poate să-i stabilească un preţ. Este nepreţuit, a răspuns maestrul.

Lucrarea e realizata cu un mulaj, nu am folosit un craniu adevarat. Iubesc pisicile!

 

Vanatorul de capete

Un craniu nou, din corn de ren, putin mai mare de data aceasta, de purtat eventual ca breloc la pantalon sau la un rucsac.