De cioplit

harris October 11, 2012

Ştiu că mulţi ţin foarte mult la sculele lor de cioplit. Majoritatea sculelor cuţite, dălţi, pile, indiferent cât de calitative sunt nu au parte însă de prea multă alintare din partea producătorilor. Ce vreau să spun? Chiar dacă metalul e de foarte bună calitate în general mânerele sunt tratate cu superficialitate pentru menţinerea unui preţ competitiv. Şi ştiu că unora li se va părea blasfemie să foloseşti materiale scumpe la mânerele sculelor, dar ce contează. Am decis să fac dreptate unei lame de cioplit pentru care am cel mai mare respect şi pe care o folosesc cel mai des, o Mora de 60 mm din oţel laminat. Din punctul meu de vedere nu există lamă mai bună pentru cioplit, atât grosier cât şi la detalii. E, de altfel lama pe care o folosesc şi la încrustat. Aşa că unei lame noi i-am pus mâner ergonomic de bubă de mesteacăn şi corn de ren. Stă aşa de bine în mână că nu îmi vine să îl las jos. Mai jos imaginile.